Biceps oefeningen thuis? Met en zonder gewichten

zty4f

Updated on:

Veel mensen denken dat je een uitgebreide gym set nodig hebt om effectief je biceps te trainen. Niets is echter minder waar. Met minimale uitrusting en een beetje creativiteit kun je je biceps uitdagen en kracht en massa opbouwen vanuit het comfort van je eigen huis. Hieronder staan de beste biceps oefeningen die je thuis kunt doen.

Bicep oefeningen voor thuis

1. Biceps Curls met Dumbbells

Bicep curls zijn de klassieke oefening voor het bouwen van de biceps. Als je geen dumbbells hebt, kun je ook waterflessen of andere zware huishoudelijke items gebruiken.

Hoe te doen:

 1. Sta rechtop
 2. Houd gewicht
 3. Curl

Begin met de gewichten in je handen langs je zij, palmen naar voren. Curl de gewichten omhoog naar je schouders, houd je ellebogen dichtbij je zij. Ga langzaam weer naar beneden. Herhaal dit voor je gewenste aantal herhalingen.

2. Hamer Curls

De hamer curl is een variatie op de standaard bicep curl die de nadruk legt op de lange kop van de biceps en de brachialis, een spier van de bovenarm.

Hoe te doen:

 1. Sta rechtop
 2. Houd gewicht
 3. Curl

Net als bij de standaard bicep curl, begin je met de gewichten langs je zij, maar deze keer zijn je palmen naar elkaar gericht. Curl de gewichten omhoog naar je schouders, houd je ellebogen dichtbij je zij. Ga langzaam weer naar beneden.

3. Onderarm Push-ups

Onderarm push-ups, ook bekend als Sphinx push-ups, zijn een geweldige oefening voor je biceps die geen gewichten nodig heeft.

Hoe te doen:

 1. Begin in plank
 2. Zak naar beneden
 3. Druk omhoog

Begin in een plank positie op je onderarmen. Druk jezelf omhoog tot je armen volledig uitgestrekt zijn. Laat jezelf vervolgens weer langzaam zakken naar de startpositie.

Biceps Oefeningen Thuis Schema

Hieronder vind je een schema dat je kunt volgen voor je biceps oefeningen thuis. Herinner dat het belangrijk is om te beginnen met gewichten die uitdagend zijn, maar waarbij je de oefeningen nog wel correct uit kunt voeren. Naarmate je sterker wordt, kun je de gewichten verhogen.

OefeningSetsHerhalingen
Biceps Curls38-12
Hamer Curls38-12
Onderarm Push-ups310-15

Wat als je Geen Gewichten Hebt?

Het gebrek aan gewichten hoeft je thuisworkouts niet in de weg te staan. Er zijn verschillende manieren om je biceps te trainen zonder traditionele gewichten. Hier zijn een paar eenvoudige ideeën om mee te beginnen:

1. Gebruik Huishoudelijke Items

 1. Flessen
 2. Boeken
 3. Rugzak

Veel huishoudelijke artikelen kunnen dienen als handige vervangers voor gewichten. Gevulde waterflessen, dikke boeken, of een rugzak gevuld met items kunnen allemaal gebruikt worden voor je bicep curls en hamer curls. Zorg ervoor dat je iets kiest dat je veilig en comfortabel vast kunt houden.

2. Lichaamsgewicht Oefeningen

 1. Push-ups
 2. Pull-ups
 3. Planks

Lichaamsgewicht oefeningen kunnen ontzettend effectief zijn voor het opbouwen van spierkracht. Push-ups, pull-ups en plankvariaties kunnen allemaal bijdragen aan sterke biceps. Als je de techniek van deze oefeningen onder de knie krijgt, kun je ook variaties proberen om de intensiteit te verhogen.

3. Resistance Bands

Resistance bands zijn een geweldige investering als je thuis wilt trainen. Ze zijn goedkoop, veelzijdig en nemen nauwelijks ruimte in beslag. Je kunt ze gebruiken voor bicep curls, rows, presses en nog veel meer oefeningen. Bovendien, door de banden op verschillende manieren te trekken of vast te houden, kun je de weerstand gemakkelijk aanpassen aan jouw niveau.

Het gebrek aan gewichten mag je er dus niet van weerhouden om je biceps te trainen. Met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen kun je nog steeds een effectieve biceps workout doen vanuit je eigen huis.

Conclusie

Met deze eenvoudige maar effectieve biceps oefeningen thuis, heb je alles wat je nodig hebt om sterke, goed ontwikkelde biceps op te bouwen. Door consistent te trainen en je voortgang bij te houden, kun je indrukwekkende resultaten behalen, zelfs zonder een sportschoolabonnement. Het enige dat nodig is, is toewijding, doorzettingsvermogen en de juiste techniek. Nu is het jouw beurt om te beginnen met het sculpturen van je biceps vanuit het comfort van je eigen huis.

Plaats een reactie