Schouder Oefeningen Dumbells

zty4f

Je rug bestaat uit vele complexe spiergroepen, waarvan je schouders een belangrijk onderdeel zijn. Het trainen van deze spiergroep met dumbells kan bijdragen aan een goede houding en algemene kracht. Dit artikel onthult de top 5 ‘schouder oefeningen dumbells’ die je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Schouder Drukken

Het schouder drukken, ook bekend als de overhead press, is een van de meest effectieve schouderoefeningen met dumbells. Hier is hoe je deze oefening uitvoert:

 1. Zit
 2. Houd
 3. Druk

Zit met rechte rug op een bankje. Houd in elke hand een dumbell op schouderhoogte, ellebogen gebogen en wijzend naar de zijkanten. Druk de dumbells omhoog totdat je armen volledig gestrekt zijn, en breng ze vervolgens weer gecontroleerd naar beneden.

Lateral Raises

Lateral raises zijn uitstekend om de zijkant van je schouders te versterken.

 1. Sta
 2. Hef
 3. Laat

Sta met je voeten op schouderbreedte, een dumbell in elke hand langs je zij. Hef de dumbells zijwaarts tot schouderhoogte, houd je ellebogen licht gebogen. Laat de dumbells vervolgens weer langzaam zakken.

Front Raises

Front raises richten zich op de voorzijde van je schouders.

 1. Sta
 2. Hef
 3. Laat

Sta met je voeten op heupbreedte en houd een dumbell in elke hand voor je dijen. Hef de dumbells recht naar voren tot op schouderhoogte, met een kleine buiging in je ellebogen. Laat de dumbells langzaam weer zakken.

Achterwaartse Vliegen

Achterwaartse vliegen trainen de achterkant van je schouders.

 1. Leun
 2. Hef
 3. Laat

Leun voorover met een dumbell in elke hand, ellebogen licht gebogen. Hef de dumbells naar de zijkanten tot op schouderhoogte. Laat ze vervolgens weer gecontroleerd zakken.

Upright Rows

Upright rows werken op het gehele schoudergebied.

 1. Sta
 2. Trek
 3. Laat

Sta met een dumbell in elke hand voor je dijen. Trek de dumbells omhoog langs je lichaam tot schouderhoogte, met je ellebogen wijzend naar de zijkanten. Laat ze daarna gecontroleerd weer zakken.

Trainingsschema voor Schouder Oefeningen Dumbells

Hier is een voorbeeld trainingsschema dat je kunt volgen:

OefeningSetsHerhalingen
Schouder Drukken310-12
Lateral Raises310-12
Front Raises310-12
Achterwaartse Vliegen310-12
Upright Rows310-12

Belangrijk om te onthouden bij het uitvoeren van deze ‘schouder oefeningen dumbells’ is dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Zorg ervoor dat je de oefeningen correct en veilig uitvoert om het meeste uit je training te halen en blessures te voorkomen. Veel succes met je training!

Plaats een reactie