Welke spieren train je met roeien?

zty4f

Roeien wordt vaak aangeprezen als een van de meest complete lichaamsbewegingen die je kunt doen, en terecht. Het traint een groot aantal spiergroepen op het hele lichaam. Maar welke spieren train je met roeien precies? Laten we eens duiken in de fysieke aspecten van deze fantastische activiteit. Voor de mensen met weinig geduld, de spiergroepen die je traint met roeien zijn de benen, rug, armen en je core.

Welke spieren train je met roeien?

Bij roeien worden diverse spiergroepen aangesproken. Hieronder volgt een overzicht van de meest getrainde spiergroepen:

  1. Benen: De grootste spiergroep die je traint tijdens het roeien is ongetwijfeld je benen. Met name de quadriceps, hamstrings en kuiten worden zwaar belast tijdens de drive fase van de roeibeweging.
  2. Rug: De rugspieren, met name de rhomboideus en trapezius, zijn ook cruciaal voor het roeien. Ze werken samen om de roeibeweging mogelijk te maken.
  3. Armen: Hoewel ze niet zo belast worden als de benen en rug, krijgen ook de armen hun deel van de training. De biceps en triceps worden getraind wanneer je de riemen naar je toe trekt en weer van je afduwt.
  4. Core: De buikspieren en onderrug spelen een sleutelrol bij het stabiliseren van je lichaam tijdens het roeien. Ze helpen ook om de roeibeweging efficiënter te maken.

Conclusie

Roeien is een uitstekende totale lichaamstraining, die voornamelijk de benen, rug, armen en core aanpakt. Door aanvullende oefeningen te doen voor deze spiergroepen, kun je je roeiprestaties verbeteren en je lichaam versterken. Dus, welke spieren train je met roeien? Het antwoord is vrijwel alle grote spiergroepen in je lichaam!

Plaats een reactie