Beste soja eiwitpoeders 2023

Hallo daar, mijn beste eiwitzoekende vrienden! Vandaag gaan we het hebben over iets heel belangrijks: soja eiwitpoeder! Dit spul is populair bij sporters en fitnessfanaten over de hele wereld, maar het kan nogal verwarrend zijn om te kiezen welke soort je moet kopen. Daarom gaan we vandaag dieper in op de verschillende soorten soja eiwitpoeders op de markt. We bespreken de voordelen, de nadelen en natuurlijk de smaak! Dus pak je shakebeker en laten we erin duiken!

Note: de prijzen en andere info is up-to-date op het moment van publiceren, maar kan veranderen door bijvoorbeeld kortingsacties etc.

Beste soja eiwitpoeders

#1 Bulk - Soja eiwit isolaat - Overall best

Zak met bulk soja eiwit isolaat
 • Kost slechts €0,43 per portie
 • 26gr eiwit per portie
 • 0,3gr suiker per portie
 • Beschikbaar in de smaken: Banaan, gezouten karamel, chocolade, vanille, naturel

Wij hebben het soja eiwitpoeder van bulk als beste verkozen omdat deze op meerdere vlakken uitblinkt. Ten eeste is dit het goedkoopste soja eiwitpoeder wat wij tegenkwamen, met slechts 0,43 euro per portie kom je voor bijna niks aan je proteïne doelen. Daarnaast kun je dit product krijgen in meerdere smaken zonder dat er al teveel troep aan toegevoegd is.

+ 5 beschikbare smaken

+ Geen onnodige toegevoegde stoffen

+ Goedkoopste soja eiwit isolaat

– Veel smaken en groottes uitverkocht

– 0,3gr suiker per portie

#2 Personal protein - Soja eiwit - Wissel van smaak

Zak soja proteïne poeder van personal proteïn
 • Kost €0,67 per portie
 • 27gr eiwit per portie
 • 0gr suiker per portie
 • Word geleverd met smaakstof apart, 25 verschillende smaken beschikbaar

Wij hebben het soja eiwit van personal proteïn op nummer 2 gezet in deze vergelijking. Het grote voordeel van Personal proteïn soja eiwit isolaat is dat je niet vast zit aan 1 smaak!

Het eiwit zelf bevat geen smaak, maar je voegt de smaak toe door middel van flavour shots, dit zijn kleine flesjes waar je bij elk product eentje van uit mag kiezen, die vol zitten met jouw smaak naar keuze.

Dit is heel handig omdat ik (en jij waarschijnlijk ook) snel de smaak van een proteïne poeder zat bent, op deze manier kun je in principe elke shake van smaak wisselen.

Daarnaast is deze mischien niet de goedkoopste per portie, maar bevat wel het meeste eiwit per portie, wat dat naar mijn mening deels goed maakt.

+ 25 verschillende smaken / flavour shots

+ Komt met gratis flavour shot

+ Veel eiwit per portie

– Iets duurder

#3 Body & Fit - Soja eiwit biologisch

Body & Fit zak soja proteïne
 • Kost €0,41 per portie
 • 23gr eiwit per portie
 • 0gr suiker per portie
 • Smaakloos

Het soja proteïne isolaat van body & fit hebben wij op plek 3 gezet. Dit soja proteïne poeder heeft in principe niks speciaals, het is gewoon, volgens de website, 100% soja eiwitisolaat. Dit betekent dat er geen smaak- of zoetstoffen zijn toegevoegd. Als je van plan bent dit eiwit alleen te gebruiken is dat prima, maar als je hier een simpele proteïne shake mee wilt maken gaat dat zeker niet lekker zijn, dan kan je beter kijken naar nummer 1 of nummer 2, hier zit een lekker smaakje aan zonder dat daar suiker voor nodig is! Ook is dit soja eiwit biologisch, wat voor sommigen van jullie belangrijk kan zijn.

+ 100 soja eiwit isolaat

+ 0gr suiker per portie

+ Goedkoopste soja eiwit isolaat

+ Biologisch

– Geen smaak

#4 Holland & Barrett - Soja Proteïne

Holland & Barett zak soja proteïne poeder
 • Kost €1,02 per portie
 • 24,92gr eiwit per portie
 • 0gr suiker per portie
 • Smaakloos

De soja proteïne van Holland & Barrett kunnen we eigenlijk niet aanraden, het is namelijk duur en smaakloos. Het is echter wel gewoon een soja eiwit supplement wat beschikbaar is op de markt, dus we vonden het nodig om deze er ook gewoon tussen te zetten!

+ 100% soja eiwit

– Duur

– Smaakloos

Hoe kiezen wij het beste soja eiwitpoeder?

Bij het maken van onze vergelijking kijken we eigenlijk naar 3 dingen;

 • Smaak
 • Prijs
 • Beoordelingen

Qua smaak kijken we naar de beschikbare smaken, en welke stoffen nodig zijn voor deze smaken. Een soja eiwit-isolaat met veel verschillende smaken zullen wij zien als een beter product.

Daarnaast de prijs, over het algemeen vinden wij een soja proteïne poeder met een lagere prijs beter dan een met een hogere prijs per portie, tenzij de porties heel weinig eiwitten bevatten.

Ook kijken we natuurlijk naar de beoordelingen van een soja eiwit product, de gebruikers kunnen natuurlijk zelf het best een beeld geven van het product, we verwerken echter wel alleen de reviews die relevant zijn aan dat specifieke product.

In alle gevallen, lost soja eiwitpoeder bijvoorbeeld heel slecht op en dat is terug te lezen in de reviews, maar niet relevant voor ons om per product te verwerken omdat dat gewoon een eigenschap is van soja-eiwit isolaat.

Wat is soja eiwitpoeder?

Voordat ik je alles ga vertellen over wat soja eiwitpoeder voor je
lichaam doet, is het misschien handig om eerst even te duiken in wat dit
poedertje nou precies is, wat er in zit en hoe het gemaakt word.

Wat zit er in soja eiwitpoeder?

De meeste potten en zakken soja eiwitpoeder bevatten 3 soorten ingrediënten;

 1. Soja eiwitpoeder
 2. Smaakstoffen
 3. Zoetstoffen

Het grootste deel van een zak of pot soja eiwitpoeder bestaat uit, soja eiwitpoeder. Er zijn voor de rest niet echt extra stoffen nodig om het plantaardige poedertje goed te houden.

Wel zullen er vaak nog smaak- en zoetstoffen toe worden gevoegd, dit is om je eiwitshake nog een beetje drinkbaar te maken.

Dit is heel fijn, want een soja eiwitshake zonder smaak of zoetstoffen is namelijk een van de vieste dingen die er is.

Hoe wordt soja eiwitpoeder gemaakt?

Het proces voor het maken van soja eiwitpoeder is relatief simpel en eigenlijk best logisch, daarom vind ik het wel leuk om dit even aan te kaarten.

De productie bestaat uit 3 stappen;

 1. Sojabonen ontvetten
 2. Wassen
 3. Dehydrateren en verpoederen

Eerst worden de sojabonen dus ontvet, dit gebeurt meestal met alcohol.

Daarna worden ze gewassen, dit gebeurt meestal met alcohol of water. Het doel hiervan is om alles eruit te wassen wat niet puur soja proteïne is, dus suiker, vezels etc. raak je hier het liefst allemaal kwijt.

Daarna heb je puur soja eiwit over, maar is het nog niet in de welbekende poedervorm, meer een soort drabje. Om hier uiteindelijk poeder van te maken word het drabje eerst gehydrateerd en daarna verpulverd tot poeder.

Hoe gebruik je soja eiwitpoeder?

Je hebt je zak soja eiwitpoeder gekocht, maar hoe gebruik je het eigenlijk? Geen zorgen, ik heb je gedekt! Er zijn talloze manieren om soja eiwitpoeder in je dieet te integreren en het is super makkelijk.

Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel eiwitpoeder je nodig hebt. Dit hangt af van je persoonlijke doelen en lichaamsgewicht. Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 1,6-2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te consumeren voor spieropbouw. Dus, als je bijvoorbeeld 70 kilogram weegt, heb je ongeveer 112-154 gram eiwit per dag nodig.

Nu je weet hoeveel eiwit je nodig hebt, kun je beginnen met het gebruiken van soja eiwitpoeder. De meest voor de hand liggende manier is om het toe te voegen aan een shake. Meng het poeder met water of plantaardige melk en voeg wat fruit en groenten toe voor extra voedingsstoffen. Je kunt ook creatief zijn met de smaak en verschillende smaakstoffen toevoegen, zoals cacao of vanille.

Maar wist je dat je soja eiwitpoeder ook kunt gebruiken bij het bakken? Voeg het toe aan je favoriete pannenkoekenbeslag, maak er heerlijke eiwitrijke muffins mee of voeg het toe aan een smoothie bowl. De mogelijkheden zijn eindeloos!